soaren kiten

SoarCast.nl

Kaart  
Overzicht  
Kalender  
Informatie per spot  
Ruwe meetgegevens   
Over SoarCast   

SoarCast

Zowel voor kitesurfen als voor soaren geldt dat de weersomstandigheden waarbij het kan niet altijd en niet overal aanwezig zijn. Uitpuzzelen wat de beste plek en tijd om te gaan is, kan een erg tijdrovende bezigheid zijn. SoarCast hoopt dat op de volgende manieren op te makkelijker te maken:

Mede mogelijk gemaakt door

De hostingkosten voor SoarCast worden betaald door:
Total control logo
zie parakiting.nl voor meer info.
Paraworks logo
zie www.paraworks.nl voor meer info

Weermodel updates

De weermodellen waar soarcast gebruik van maakt worden 4 keer per dag geupdate. Je kunt updates ongeveer rond de volgende tijden verwachten:
ModelGebruikt voorTijden
HarmonieWindgrafieken en icoontjes in voorspellingen overzicht en kaart11:12, 17:12, 23:12, 05:12
GFSWindgrafieken (Als je zelf GFS selecteert)09:07, 15:07, 21:07, 03:07
GEFSKalender, automatische agendafunctie10:26, 16:26, 22:26, 04:26

SoarCast Android app

Er bestaat ook een android app die de data van SoarCast weergeeft. Deze is te vinden in de playstore onder de naam SoarCast

Spots en activiteiten toevoegen

Mocht je nog spots missen en lokale kennis over die spot hebben, dan kan ik die als je even contact met me opneemt eventueel toevoegen. (Zie Auteur en contact voor mijn contact informatie)
Vooral voor Zeeland ben ik van plan binnenkort een aantal spots toe te voegen. Heb je zin om mee te denken, kijk dan even hier

Cookies

Op deze site wordt Google analytics gebruikt om een grof idee te krijgen hoe de site gebruikt wordt. Ik heb deze uitleg van de authoriteit persoonsgegevens om er voor te zorgen dat ik geen irritante popup hoef te maken. Kort gezegd komt die uitleg er op neer dat Google niet je volledige ip adres krijgt, en dat er een aantal settings in google analytics zo gezet worden dat Google iets minder met je gegevens mag, en dat deze alinea hier staat.
Mocht je dit niet voldoende vinden, dan kun je nog zelf uitzetten dat je gevolgd wordt door Google Analytics Klik hier voor een opt - out van Google Analytics op SoarCast Deze opt-out werkt niet op mobiele apparaten.

Auteur en contact

SoarCast is geschreven en wordt beheerd door Roderick Jansen. Ik ben te bereiken op: Of spreek me gewoon een keer aan op het strand of het lierveld van SkyGliders, PaHo of CtC.
De icoontjes e.d. zijn ontworpen door Bastiaan von Meijenfeld.
De android app (nu nog alleen voor soaren) is geschreven door door Erwin Voogt.
Er zijn nog plannen voor een platform onafhankelijke app (Android en IOS) door Sander Majoor.
De beschrijving voor instellen agenda op Outlook 2013 en Outlook.com is geschreven door Michael van Drunick.